Горните 2 отговора на колегите са много точни. Знай, че в България за 90% от хората, смяна на ангренаж е само ремъка, докато смяна на ангренаж означава смяна на всички ролки + водна помпа, която попринцип се сменя на 80к. Имай в предвит тези неща преди да се убеждаваш, че всичко ти е сменено и няма нужда да се осъмняваш.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Странно "хъркане" от двигателя
Collapse
X
-
Както и аз написах въпреки ,че става въпрос за съвършенно различен двигател след ремъци и ролки този звук си остана. Да уточня ,че аз лично ги сменихLast edited by Black Power; d.m.y г., 20:25.
Comment
-
Първоначално публикувано от Black Power Покажи съобщениеКакто и аз написах въпреки ,че става въпрос за съвършенно различен двигател след ремъци и ролки този звук си остана. Да уточня ,че аз лично ги смених
Comment
-
Алтернатора и компресора не съм ги гледал,помпата също е нова,пак забравих да спомена. На мен ми е интересно защо е така докато загрее и след това изчезва.
Аз мислех че си вношавам,защото от скоро я имам колата и затова не съм питал.
Ако има проблем във хидравликата не трябва ли да се чуват странни шумове при движение на волана ?Last edited by Black Power; d.m.y г., 13:15.
Comment
-
Виж си ремъка, да не е натегнат повече обтегача, по-горе ти писах кое как става. Най-лесно е да свалиш пистовия или го намокри с вода и слушай за въпросния шум.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Добре де, аз не можах да разбера защо при форсиране или в движение няма помен от въпросния звук, чува се САМО на свободна. Карам примерно на дълго разстояние (София-Русе беше последното такова), на Хемус и на извънградско при поддържане на 120-130 км/ч няма никакви проблеми. Спрях на Обнова за почивка, преди да изгася двигателя се заслушах - това търкане пак се чуваше. Потеглям от Обнова и до Русе не съм спирал повторно - никакви странни звуци от мотора по време на движение. Влизам в Русе и още на първия светофар като спрях, звука пак си го имаше.
Мисълта ми е, ако е от ремък или ролка, не би ли трябвало тоя звук да се засилва най-малкото при форсиране? А то става точно обратното - качи ли малко оборотите звука изчезва... наистина е ебати мистерията както колегата преди няколко дни каза.
Другото, което може би е редно да спомена - при един от колегите звука бил при студен мотор, а като загрее изчезвал, при друг колега пък точно обратното. При мен без значение дали колата е студена или не, винаги се чува въпросното търкане ако съм на свободна.Last edited by sollider; d.m.y г., 20:32.Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)
Comment
-
Вероятно е скоростната кутия, някое от зъбните колела. Трябва да се разглоби и да се провери, щом го прави само на свободна. Ако е ролка ще го прави независимо от това дали е свободна или на скорост.Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.
Comment
-
Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщениеВероятно е скоростната кутия, някое от зъбните колела. Трябва да се разглоби и да се провери, щом го прави само на свободна. Ако е ролка ще го прави независимо от това дали е свободна или на скорост.
Comment
-
Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщениеВероятно е скоростната кутия, някое от зъбните колела. Трябва да се разглоби и да се провери, щом го прави само на свободна. Ако е ролка ще го прави независимо от това дали е свободна или на скорост.
Comment
-
Между другото и заминал лагер на главината също може да издава този звук така наречен "хъркане"Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщениеМежду другото и заминал лагер на главината също може да издава този звук така наречен "хъркане"
Comment
Comment